Home » Werkplaats » nieuwe werkplaats

 Elektronica: ontwerpen - bouw - reparatie - historie  

nieuwe werkplaats

Op deze pagina wil ik de bezoeker op de hoogte houden van de bouw en inrichting van mijn nieuwe werkplaats. Zo ongeveer een jaar geleden ben ik verhuisd naar een nieuwe vrijstaande woning waar voor een uitgebreide werkruimte geen plaats was. Althans niet de ruimte die ik voor ogen had. In de oude woning had ik een kleine plek op zolder die ik ook nog moest delen met de wasmachine. Het was dan ook veel te krap en dat is op de andere pagina's nog wel goed te zien. Ik was dus op zoek naar iets anders.

Mijn nieuwe huis is niet zo groot, maar de tuin is dat wel en daar bleek nog voldoende ruimte te zijn om een houten gebouw van ca. 3 x 5 meter neer te zetten. 

Deze maten zijn niet willekeurig gekozen, omdat ik via familie een complete schuur kon overnemen die in delen in een loods staat opgeslagen en bovenop een fundering kan worden geplaatst. Deze fundering moet eerst worden gemaakt en daarmee start dit verhaal.

Dit doe ik hieronder in de vorm van een fotoreportage met commentaar, die geregeld zal worden aangevuld.

 

Dit is de locatie achter het huis. De foto is genomen vanuit mijn werkkamer op de eerste verdieping. U kijkt uit over het terras naast de openstaande zijdeur van de garage. De tuin loopt door tot ca. 50 meter achter het tuinhuisje achter de platte bakken.

Zo gezegd, Ruimte genoeg. De nieuwe werkplaats komt binnen de rode cirkel. De tuin achter het kleine kasje wordt voor-namelijk in beslag genomen door onze groente en fruitkwekerij die door mijn vrouw wordt bestierd.  

(Door op de foto's te klikken kunt u ze vergroten.)

juni 2018

Mijn vrouw verricht reeds graafwerkzaamheden, waarbij de poes heel nieuwsgierig is.

De grondkabel voor de elektriciteit wordt ingegraven.

Een lastig karwei, er zitten nogal wat stenen in de bodem.

augustus 2018

Bouwtekening van de fundering door constructeur Dick.

Het plaatsen van de vloerbalken en waterpas zetten.

Het uiteindelijke resultaat.

Een betonnen sierrand wordt aangebracht langs de randbalk.

Fundering bekeken van de andere zijde.

 

Inmiddels zijn de vloer-delen (steenschotten) aangekomen. 

Controle van de dakdelen.

 

Voor afvoer van het regen-water moet een afvoer naar de sloot worden gemaakt.

Hier is dat van de andere kant goed te zien.

september 2018

Een overzicht voor het aan-brengen van de vloerdelen.

Na het aanbrengen van de elektrische leidingen gereed voor de opbouw. 

Inmiddels zijn ook de wan-den van de werkplaats gearriveerd.

oktober 2018

Daar moet nog wel het een en ander aan worden hersteld.

Slechte delen in het hout worden vervangen, waarna het geheel wordt afgedekt.

Fabricage van de palen door constructeur Dick.

Wordt vervolgd