Elektronica: ontwerpen - bouw - reparatie - historie  

discussie Amroh Duette

Vragen en opmerkingen met betrekking tot het onderwerp zijn hier verzameld.

 

VRAAG / OPMERKING                                   REACTIE

 

(28-10-2015)

Fons, op de presentatie zag ik iets bijzonders. De kernen van de voedings en uitgangstrafo's staan evenwijdig (Althans op de foto naast de draaitafel). Ivm brom inductie is dat niet de beste opstelling. Op eerdere foto's staat hij wel goed. Het zou beter zijn om de voedingstrafo een kwartslag in het horizontale vlak te draaien, zodat de kern haaks op die van de uitgangstrafo's staat. Bij het origineel wijst de kern naar beneden, dat is ook OK.

Hoe is het uiteindelijk geworden?

 

Soundman2

Beste Soundman2,

 

Bedankt voor uw mail. Ik merk dat u een goede opmerkingsgave heeft; de trafo staat inderdaad niet in de beste opstelling.

Ik moet zeggen dat ik tijdens de bouw hier wel een tijd mee aan het rommelen geweest ben. In eerste instantie had ik de trafo staan zoals die op de bouwtekening van Amroh staat en ook op de foto van Maurice goed zichtbaar is. Ik hield evenwel een kleine bromspanning uit de UGT die het dichtst bij de voedingstrafo staat.

Als je je oor bij de speaker houdt, is het goed hoorbaar en ook enigszins hinderlijk.

(ofschoon de versterker in gebruik is bij mijn dochter en die er niet over klaagt.)

 

Ik ben met de voedingstrafo aan het draaien gegaan, maar het hielp geen ene moer. Het brommetje bleef!

Ik heb de trafo maar in deze positie laten staan omdat het constructief gezien nogal een werk is het allemaal weer terug te plaatsen. Wat ik nog wel heb gedaan is nog een ijzeren scherm geplaatst tussen de UGT en de voedingstrafo, hetgeen uiteindelijk ook niets uitmaakte. Dus, wat nu precies de oorzaak is, is mij nog niet helemaal duidelijk. Misschien dat ik de zaak nog eens oppak om goed uit te zoeken waar het vandaan komt.

 

Vriendelijke groet,

 

Fons Vendrik