Elektronica: ontwerpen - bouw - reparatie - historie  

lessen en opgaven M.B.O.-Rens & Rens

Op deze pagina's alle lessen en opgaven van de schoolvakken behorende bij de MBO-opleiding "Elektronicatechnicus  Rens & Rens". Het gaat hier om het lesmateriaal dat ik eind jaren '60 mocht ontvangen in de periode dat ik de school bezocht. Hiervan zijn thans de vakken 'Wisselstroom-theorie, (Buizen)elektronica" gedeeltelijk gerealiseerd, terwijl de vakken "Theoretische Elektriciteitsleer, Halfgeleiders, Materialen en Onderdelen, alsmede alle wis- en natuurkunde" reeds geheel zijn gepubliceerd.

Al het overige lesmateriaal zal in de loop der tijd worden toegevoegd. Veel dank aan oud-klasgenoot Eric Scharff voor de aanlevering van het ontbrekende cursusmateriaal.

De reden voor deze uitgave is het behoud van de lessen en als naslagwerk voor de toekomst, maar ook een blijvende herinnering aan deze unieke en - volgens velen - onovertroffen opleiding.

Speciale dank gaat daarom uit naar Ronald Rens (oud-directeur en voormalig eigenaar van de school) voor zijn hartelijke medewerking en toestemming voor publicatie.

Klik hier voor de forumdiscussie bij de start van de publicatie.

 

Lerarencorps rond 1965                   Op de achtergrond het schoolgebouw: Villa Corvin Hilversum 

v.l.n.r.: de heren

Visser

Roukens

Rens

Dusamos

Wijsman

Leeflang

van Zanten

 

niet op de foto:

Bakker

te Paske

tekenleraar